Cruc.nl

Bevalbad huren

Bevallen in water
Een badbevalling is bevallen in warm water. Het warme water werkt vaak ontspannend. Hierdoor maak je meer endorfine in je lichaam aan. Dit is een soort natuurlijke pijnstiller die ervoor zorgt dat je de weeën beter kunt opvangen. Daardoor verloopt de ontsluiting sneller en minder stressvol. In het water kun je makkelijker bewegen. Hierdoor is het zoeken van een andere houding minder zwaar. Het warme water zorgt ervoor dat je perineum wat soepeler wordt. Hierdoor is de kans op een ruptuur of een knip kleiner.

Voor de baby is het een natuurlijke overgang van het vertrouwde vruchtwater naar het warme badwater. Vaak zijn baby's rustiger en huilen minder na de geboorte. De baby kan na de geboorte nog even in het water zwemmen. Hij krijgt nog zuurstof via de navelstreng en hij/zij gaat pas ademen als zijn/haar gezichtje in aanraking komt met koude lucht.

Iedereen die thuis mag bevallen mag in principe in bad bevallen.

ovaal_bad  bevalbad huren 

 Voordelen 

Warm water werkt vaak ontspannend. Hierdoor maak je meer endorfine in je lichaam aan. Dit is een soort natuurlijke pijnstiller die ervoor zorgt dat je de weeën beter op kunt vangen. Daardoor verloopt de ontsluiting sneller. In het water kun je makkelijker bewegen. Hierdoor is het zoeken van een andere houding minder zwaar.         

Het warme water zorgt ervoor dat je perineum wat soepeler wordt. Hierdoor is de kans op een ruptuur of een knip kleiner.
Voor de baby is de overgang van de baarmoeder via het water naar de buitenwereld een rustigere overgang. Hierdoor zijn waterbaby’s als ze geboren worden over het algemeen vrij rustig. Soms huilen ze zelfs nauwelijks of niet. 
 
Nadelen
Het kan een teleurstelling zijn als je uiteindelijk niet in bad kunt bevallen. Mogelijk moet je zelfs het bad verlaten om naar het ziekenhuis te gaan. Houdt hier van tevoren goed rekening mee. Het doel van de bevalling is uiteindelijk je kindje gezond ter wereld te brengen, hoe en waar dan ook.
Een badbevalling vereist wat meer praktische organisatie (vaak leuk voor de partner)
 
Voorwaarden
Een bevallingsbad dient een minimale doorsnede te hebben van 1.30 meter en een hoogte van 65 cm. Houdt er rekening mee dat wij  en je partner rond het bad moeten kunnen lopen en/of zitten. Het is aan te raden dat de kamer waar het bad staat een aangename temperatuur heeft en voldoende licht. Zet eventueel een extra lamp in de kamer. Het is fijn als de kamer geventileerd kan worden. Er dient een stopcontact in de buurt te zijn voor de verwarming van het bad en voor de pomp om het bad te legen.

Meer info over het opblaasbaar bevalbad huren


Vragen? bel ons gerust

050-311 9797
Openingstijden

call_me_2
 

Contactinformatie

Cruc HulpmiddelenService 
Winkel en uitleenservice
UMC Groningen

Hanzeplein 1 (Winkelstraat)
9713GZ Groningen
Telefoon: 050 311 9797
KvK te Groningen 52218422

Openingstijden
Ma. t/m vrij. van 8.30- 17.00 uur
Zaterdag van 10.00- 14.00 uur
Zaterdag 11-8 Gesloten!

Inschrijven nieuwsbrief